بیماری پارکینسون یک اختلال مزمن در دستگاه عصبی است. این عارضه حداقل 500000 نفر را درگیر خود کرده است. پارکینسون بخشی از مغز به نام گانگلیاهای قاعدهای را درگیر میکند. گانگلیاهای قاعدهای با کنترل کردن تعادل مواد شیمیایی مثل دوپامین و سیگنالهای الکتریکی در بین نقاط کلیدی مغز، حرکات بدن را تنظیم میکنند. در زمان عملکرد صحیح، ساختارهای گانگلیاهای قاعدهای برای تأمین نیازهای بدن، تغییراتی را در خود ایجاد میکنند. زمانی که شما به بیماری پارکینسون مبتلا باشید برخی از سلولهای عصبی در گانگلیاهای قاعدهای که مسئول تولید دوپامین هستند به شکل صحیح فعالیت نکرده و سلولها نمیتوانند به خوبی سیگنالهای درگیر در تحرکات بدن را منتقل کنند. درنتیجه بدن نمیتواند حرکات مختلف عضلات در بخشهای مختلف بدن را هماهنگ کند.
خطر بروز پارکینسون در آقایان بیشتر از خانمهاست. بیماری پارکینسون با سلولهای مغزی به نام نورونها شروع میشود که حرکات را کنترل میکنند. نورونها مادهای به نام دوپامین را ترشح میکنند. بیماری پارکینسون زمانی بروز پیدا میکند که نورونها مرده و سطح دوپامین در مغز کاهش یابد. تصور میشود که کمبود دوپامین باعث ایجاد آثاری مثل حرکات غیرعادی بدن شود.
نادیده گرفته شدن علائم اولیهی بیماری پارکینسون آسان است بهخصوص اگر این علائم به صورت گاه و بیگاه ظاهر شوند. در صورت مشاهدهی علائمی به طور مکرر، زمان آن رسیده است که به پزشک مراجعه کنید.
♻ متخصصین ما در کلینیک مغز با هدف بر درمان بیماری پارکینسون ،جدیدترین روشهای درمانی مانند تحریک مغناطیسی مغز برای بیماران پارکینسونی توصیه و تجویز میکنند.
